1-daagse Cursus - Massage voor de hond met pijn


Deze cursus sluit aan op de lezing 'Massage voor de hond met Pijn'. In de lezing gaan we uitgebreid in op de achtergronden van pijn en de mogelijkheden met massag. Zo kun je nog meer uit de cursus met je eigen hond halen. Je kunt de cursus ook volgen als je de lezing niet hebt gevolgd.

Pijn zorgt voor stilstand en spanning, maar... dat betekent niet dat de hond niets meer mag of kan. Je kunt juist zelf erg veel voor jouw hond doen aan ondersteuning met massage en passende oefeningen. Pijn heeft niet alleen invloed op het lichaam, het heeft ook een sterke doorwerking op emotie en gedrag. Met de pijnanalyse kunnen we het pijnpatroon leren herkennen en opsporen en kunnen we het met bewuste aanrakingen en opbouwende massage leren doorbreken. Met nuttige en leuke oefeningen kun je extra ondersteuning geven, afgestemd op de problematiek. In deze workshop leer je een pijnanalyse te maken voor jouw hond en ga je aan de slag met een aantal basistechnieken voor de ondersteuning van pijn. Daarnaast kijken we samen naar een aantal nuttige en leuke oefeningen gericht op de pijnproblematiek.

Inhoud van de cursus

  • Pijnanalyse: herkennen van het pijnpatroon bij jouw hond door observeren in stand en beweging en palpatie op lichamelijke aandachtsplekken
  • Basistechnieken voor meer lichaamsbewustzijn
  • Basistechnieken voor opbouwende massage bij pijn
  • Leuke én nuttige oefeningen afgestemd op de problematiek (spel, bewegingsoefeningen, balansoefeningen)

Datum

datum volgt !!! 

Tijd

10.00 tot 16.00 uur

Locatie

Kynomassage Dorst

Docent

Judith Hofman - Oprichter, docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur, Gediplomeerd Humaan masseur.

Prijs

€ 120,00 inclusief uitgebreide documentatie, koffie, thee en versnaperingen.

Deelnemende honden Deze cursus kun je met of zonder hond volgen. Deelname met hond gaat in overleg.
Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld. 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

Algemene Voorwaarden

Klachtenregeling

Privacyverklaring

BTW-identificatienummer NL001643111B15