Slide

Interactieve lezing 'Ontspanning op het trainingsveld'


In de Kynologisch Massage werken wij als brug tussen eigenaar en medisch specialist of manueel therapeut. Wij werken aanvullend en met als doel hond én eigenaar te leren ontspannen. Wij leggen themagericht uit wat er speelt bij de hond, leren de eigenaar spanning waar te nemen en deze met basismassagetechnieken weg te nemen.

Wat levert deze lezing jou op?

Kan jouw hond zich moeilijk ontspannen op het trainingsveld? Of is jouw hond snel afgeleid en kan hij zich moeilijk concentreren op de aanwijzingen die jij geeft? Stress bij je hond kan daar de oorzaak van zijn. Sommige honden kunnen het extra moeilijk vinden om te kunnen omgaan met alle (nieuwe prikkels) tijdens de training. Andere honden, mensen, dieren, de rit naar de hondenschool, de omgeving van het trainingsveld of ze ervaren spanning van de (gehoorzaamheid )oefeningen die ze moeten doen. Terwijl jij probeert je hond te trainen kan het zijn dat je hond niet op jouw aanwijzingen reageert, geen aandacht heeft voor jou of zelfs geen beloningen aanneemt. Je hond kan de situatie niet beheersen en raakt overprikkeld en gestrest. Dit kan zich uiten in blaffen, bijten in de riem en allerlei andere stresssignalen die de hond laat zien.

Massage kan helpen je meer inzicht te geven in jullie individuele situatie en meer begrip te krijgen. Ook zorgt massage voor kalmering van het zenuwstelsel waardoor jouw hond de prikkels beter kan verwerken en meer rust kan vinden. Hierdoor kan jouw hond zich beter gaan ontspannen op het trainingsveld en kan jij je hond leren kalmeren en ontspannen, ook in moeilijk situaties. Wanneer jouw hond meer kan ontspannen, dan is het ook eenvoudiger om je hond nieuw gedrag aan te leren.

Voor wie is deze lezing?

Elke hondeneigenaar en hondenprofessional kan hier een voordeel mee behalen. Met meer lichaamsbewustwording en rust kun je in je training veel meer bereiken, zowel lichamelijk (voorkomen van blessures) en gedragsmatig (meer rust in het hoofd, betere concentratie en focus). 

Welke onderwerpen komen ter sprake?

  • Wat is stress?
  • Hoe herken je overprikkeling – tijdens training?
  • Wat kun je doen tijdens overprikkeling?
  • Hoe werken leerprocessen & routes voor stress en ontspanning?
  • Kijk goed naar je hond; wanneer en waarom ervaart jouw hond stress op het trainingsveld?
  • Rust bij jouw hond begint bij rust in jezelf
  • Welke basistechnieken zet je in voor bewust aanraken/ massage en hoe bouw je het op?
  • Wanneer kun je beter niet aanraken of masseren
Datum

woensdag 25 september 2024

Tijd

19.30 tot 21.00 uur

Locatie

Online

Docent

Peggy Ham - Docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur

Prijs

€ 30,00 inclusief PP in pdf (voorafgaand aan de lezing toegemaild)

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.

 

Website Zegenrijk