2-daagse Workshop Bindweefselmassage voor de hond | 195,00

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage heeft als doel de bindweefsellaag van het lichaam los te maken. Deze laag bevindt zich tussen de vacht/huid en de spieren. De naam 'bindweefsel' heeft een relatie met de functie van dit betreffende weefsel: het verbinden van de lichaamsscellen en steun geven aan de zachte weefsels in het lichaam. Naast 'verbinden' heeft bindweefsel meerdere andere belangrijke functies, waaronder het vervoeren van bloed, lymfe, voedingsstoffen en afvalstoffen, het regelen van de afweer en het verwerken van prikkels door het zenuwstelsel. Problemen in het lichaam uiten zich vaak aan de oppervlakte en zijn zichtbaar in de vacht/huid en voelbaar in het bindweefsel en de spieren. Door massage van het bindweefsel kunnen we het bindweefsel 'opschonen', de functies van het zenuwstelsel ondersteunen en de 'buurman' van het bindweefsel, de spieren, ontspannen. Bindweefselmassage is daartoe een uiterst effectieve massage waarmee je door kan dringen tot alle lagen van het lichaam met zachte technieken maar ook meer diepgaandere technieken. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met bindweefselmassage. Je kunt deze workshop met hond of zonder hond volgen. Als je een hond mee wilt nemen, kan dat als deze goed in de groep kan met 3 andere honden. Als je twijfelt, neem dan even contact met mij op. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers met hond, of je de hond 1 of 2 dagen kunt meenemen. Twee weken voor aanvang hoor je daar meer over. 

De workshop wordt gegeven door Judith Hofman, meer infomatie kun je vinden onder Docenten. Je ontvangt uitgebreide documentatie en een bewijs van deelname. 

Wat leer je in deze workshop?

  • Wat is bindweefsel? Welke soorten bindweefsel bestaan er? Wat is fascie?
  • Reacties op bindweefselmassage
  • Bindweefselzones (dermatomen), orgaanzones
  • Onderzoek bindweefselzones: inspectie vacht/huid en palpatie op temperatuur en vochtigheid, onderzoek basistonus van het bindweefsel, noteren bindweefselzones
  • Bindweefseltechnieken: huidverschuiftechnieken, huidplooitechnieken, huidrollen en huidkneden
  • Opbouw en uitvoering van de bindweefselmassage
  • Wanneer moet je doorverwijzen

Wanneer?

  •  vrijdag 9 en 16 november 2018 van 10.00 tot 15.00 uur

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click