Slide

Consult en privéles


Consulten en privélessen wordt gegeven door Judith Hofman. Zij is Kynologisch Massagetherapeut (licentie 3 Palpabel), TTouch Practitioner II, Acupressuur Practitioner en Kynologisch Instructeur Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen.

In de Kynologisch Massage werken wij als brug tussen eigenaar en medisch specialist of manueel therapeut. Wij werken aanvullend en met als doel hond én eigenaar te leren ontspannen. Wij leggen themagericht uit wat er speelt bij de hond, leren de eigenaar spanning waar te nemen en deze met basismassagetechnieken weg te nemen.

Bij Kynomassage vinden we het belangrijk dat je leert werken met je hond vanuit Verbinding. Bewust je hond aanraken en opbouwend masseren is echt anders dan aaien. Alleen als je in contact gaat met je hond en luistert naar de communicatiesignalen, kun je ontspanning opbouwen. Ook is het belangrijk dat je zelf kunt ontspannen, dan kun je het ook doorgeven. Soms wil de hond jou ook iets leren, sta daar voor open. Soms is er zoveel gebeurt in een honden- of mensenleven dat ik in de sessie ook werk met coaching naar meer zelfvertrouwen voor hond én jezelf! 

Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden voor therapeutisch advies beschreven. Voorafgaand aan de afspraak krijg je een intakeformulier toegemaild, zodat ik een duidelijk beeld kan krijgen van de vraag / het probleem. Tijdens het consult of de privéles wordt geen diagnose gesteld. Indien ik het vermoeden heb dat dat er meer speelt wat buiten mijn vakgebied ligt, zal ik doorverwijzen naar een specialist. Deze diensten van Kynomassage zijn vrijgesteld van BTW.

Consult Stress-reductie | Consult Lichamelijke problemen en Pijn, inclusief nazorg | € 95,00

Tijdens het consult brengen we samen de totale situatie goed in beeld en maken we op basis van de bevindingen een behandelplan. Het consult duurt 1,5 uur. Ik werk in contact met de hond waardoor we soms net iets langer nodig hebben, die tijd nemen we dan ook. Indien het voor de hond teveel wordt, hebben we de mogelijkheid om het consult in 2 delen op te splitsen. Het consult is opgebouwd uit de volgende stappen:

  • Vooroverleg met behandelend specialist;
  • Intake met uitdieping van het probleem;
  • Indien de situatie het toelaat wordt een korte bewegingsanalyse afgenomen om te kijken of er een onderliggend lichamelijk probleem kan meespelen;
  • Indien de situatie het toelaat wordt een korte en palaptie van het lichaam op aandachtsplekken afgenomen (o.a. huid- en spierspanning, kou/warmteverschillen, gevoelige delen);
  • Op basis van de aandachtspunten werken we gericht op de vraag en in communicatie met de hond met technieken van Bewust aanraken, TTouch®, acupressuur en indien van toepassing gedragsadvies, bewegingsadvies, advies over creatief werken met zoeken of spel (je krijgt technieken en/of oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan, dan slaat de behandeling vaak sneller aan);
  • Aan het einde van het consult maken we samen video-opname van de samenvatting van het advies, zodat je er thuis goed mee aan de slag kan;
  • We spreken een telefonische evaluatie af, waarin we de vragen samen kunnen doornemen, ik nog tips kan geven en we eventueel een vervolg kunnen inplannen;  
  • Indien van toepassing vindt na het consult afstemming met de behandelend specialist plaats;
  • Alleen al Bewust Aanraken kan veel in beweging kan brengen. Indien er aanleidig voor is, hebben we de dag na het consult app-contact over hoe het is gegaan thuis.

Consult vervolg | 35,00 per half uur incl. nazorg

In een consult kunnen we een begin maken met de behandeling van de probleemgerichte vraag. Echter, om de geleerde technieken goed te kunnen toepassen is het vaak nodig om 1 of 2 vervolgafspraken te doen. We doorlopen alle punten van het consult dan weer kort door en kijken waar jullie nu staan. Op basis hiervan bekijken we samen de vervolgstappen en geef ik je een aanvullend advies mee. Je krijgt een samenvatting van het advies mee op video. Daarna maken we een afspraak voor telefonische evaluatie.

Privéles massageadvies | € 35,00 per half uur incl. nazorg

Wil je zelf leren hoe je je hond kunt masseren, dan kun je een privéles inplannen waarin ik je gericht op de vraag een aantal technieken voor massage, acupressuur en/of TTouch leer. Je krijgt een samenvatting van het advies mee op video. Daarna maken we een afspraak voor telefonische evaluatie. Wil je wat uitgebreider leren over skelet, spieren en deelmassages, dan kun je ook een privécursus volgen.

Website Zegenrijk