Slide

Interactieve lezing 'AU... Artrose'


In de Kynologisch Massage werken wij als brug tussen eigenaar en medisch specialist of manueel therapeut. Wij werken aanvullend en met als doel hond én eigenaar te leren ontspannen. Wij leggen themagericht uit wat er speelt bij de hond, leren de eigenaar spanning waar te nemen en deze met basismassagetechnieken weg te nemen.

Wat levert deze lezing jou op?

AU ja! Leven met een chronische aandoening is veel. Goed nieuws! Met massage kun je zelf leren een hond aanvullend te ondersteunen.
Artrose gaat vaak samen met pijn, stilstand en spanning, eerst lokaal, waarna het doorwerkt naar omliggende gebieden in het lijf van je hond. Dit heeft een behoorlijke doorwerking fysiek, emotioneel én mentaal. Met zachte opbouwende massage in communicatie met de hond kun je de hond leren dat gevoelige of pijnlijke plekken ook fijn zijn om aangeraakt te worden. Als je dat kunt opbouwen, kun je de hond ook leren de spanning fysiek, emotioneel én mentaal los te laten.

In deze lezing leer je de hond te checken op een aantal lichamelijke aandachtspunten die vaak een relatie hebben met het thema ‘Artrose’. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreken we de veel voorkomende spanningspatronen die door artrose ontstaan. Je krijgt meer inzicht in plekken die pijnlijk of alleen gevoelig zijn leert wanneer je de specialist moet opzoeken en naar wie je kunt doorverwijzen.

Voor wie is deze lezing?

Hondeneigenaren, eigenaren van een (oudere) hond met artrose, adoptie- en pleeggezinnen, hulphondenorganisaties, medisch specialisten, manueel therapeuten en iedereen die meer over massage voor de hond met artrose wil weten.

Welke onderwerpen komen ter sprake?

  • Wat kan massagetherapie betekenen voor de hond met Artrose?
  • Invloed van Artrose op emotie, gedrag en lichaam
  • Herkennen van het spanningspatroon en pijn bij Artrose
  • Pijnanalyse: leren voelen van lichamelijke aandachtspunten
  • Massagetherapie bij pijn; basistechnieken voor meer lichaamsbewustzijn/ opbouwende massage
  • Wanneer doorverwijzen? Naar wie?
  • Meekijken in de praktijk
  • Vraag & antwoord

Datum

woensdag 3 juli 2024

Tijd

19.30 tot 21.00 uur

Locatie

Online

Docent

Peggy Ham - Docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur

Prijs

€ 30,00 inclusief PP in pdf (voorafgaand aan de lezing toegemaild)

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.

 

Website Zegenrijk