Slide

Interactieve lezing 'HELP! Mijn pup/puber is onrustig en bijterig...'


In de Kynologisch Massage werken wij als brug tussen eigenaar en medisch specialist of manueel therapeut. Wij werken aanvullend en met als doel hond én eigenaar te leren ontspannen. Wij leggen themagericht uit wat er speelt bij de hond, leren de eigenaar spanning waar te nemen en deze met basismassagetechnieken weg te nemen.

Wat levert deze lezing jou op?

Druk, rusteloos, bijten, in de riem en je broekspijpen hangen, alles behalve rust… De roze wolk waarop je zat is veranderd in een donderwolk met veel onverwachte wendingen! De onrust werkt door op jou en je omgeving… je zit met je handen in het haar… wat nu? Wat is er aan de hand met jouw pup/ puber?

Hoe goed je je ook hebt voorbereid, dit kan iedereen overkomen! Voordat de pup of puber in huis is, heeft hij al een hele reis gemaakt. Denk eens aan de zwangerschap, de bevalling, de nestsituatie, de overgang naar de nieuwe situatie, herplaatsing… Ook heb je te maken met een uniek exemplaar hond, bestaande uit een mix van aanlegfactoren vanuit de ouders. Genoeg factoren die aanleiding kunnen zijn voor overprikkeling van de zintuigen van jouw pup of puber. Massage kan helpen je meer inzicht te geven in jullie individuele situatie en meer begrip te krijgen. Ook zorgt massage voor kalmering van het zenuwstelsel waardoor jouw pup/ puber de prikkels beter kan verwerken en meer rust kan vinden. Je leert met zachte technieken samen te ontspannen en weer een band op te bouwen. Durf jij de 1e stap te nemen?

Voor wie is deze lezing?

Elke hondeneigenaar en hondenprofessional kan hiermee een voordeel behalen. Met meer inzicht, begrip en werken aan lichaamsbewustwording, kun je in combinatie met training erg veel bereiken, onmisbaar als je een hond hebt of met honden werkt.

Welke onderwerpen komen ter sprake?

 • Stap 1: Inzicht en begrip!!!
  • Een puppy is nooit zomaar heel onrustig of bijterig… Een ‘voorbeeldige pup’ verandert niet zomaar in een ‘terror puber’… Praktijkvoorbeelden geven duidelijkheid!

 • Stap 2: Uitleg over prikkelverwerking en de relatie met emoties en gedrag
  • Invloed van overprikkeling op hormonen en neurotransmitters, leerprocessen en lichaamsbewustzijn. Alles draait om het zenuwstelsel en prikkelverwerking! Leer over de mogelijkheden en beperkingen van aanraken en masseren.

 • Stap 3: Een eerst stap naar meer rust
  • Leren zelf rustig te blijven en vandaaruit samen leren ontspannen, basismassagetechnieken en opbouw ‘bewust aanraken’. Met bewuste aanrakingen leer je samenwerken en een band opbouwen als nooit tevoren!

 • Stap 4: Vraag & antwoord
  • Hoe kom je bij de juiste ondersteuning terecht? Durf je het zelf aan? Wat als je ontdekt dat er meer speelt in gezondheid of gedrag?

Datum

woensdag 10 april 2024

Tijd

19.30 tot 21.00 uur

Locatie

Online

Docent

Peggy Ham - Docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur

Prijs

€ 30,00 inclusief PP in pdf (voorafgaand aan de lezing toegemaild)

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.

 

Website Zegenrijk