Over mij

Ik ben Judith en woon samen met mijn man, drie kinderen en Leonberger Lola in Dorst waar ook de opleidingslocatie is gelegen. Ik ben Kynologisch Massagetherapeut, TTouch® Practitioner II voor kleine huisdieren en Gediplomeerd Kynologisch Instructeur. In 2010 heb ik samen met Arna Janssen het opleidingsinstituut Kynomassage opgericht. Ik ben coördinator van de opleiding en vakdocent Massage binnen de opleidingsmodules. Daarnaast ben werkzaam in mijn praktijk, waarin ik massage en TTouch inzet bij gedragsbegeleiding en lichamelijke ondersteuning. Deze succesvolle combinatie gebruiken we ook in de cursus Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen voor hond én baas op de hondenschool N&N Dogtrainers in Nieuwendijk.

Deze unieke combinatie van gedrag en aanraking gebruik ik nu ruim 14 jaar met groot succes. Want lekker in je lijf is ook lekker in je hoofd, net zoals dat bij mensen werkt! Met de humane massage is het ooit allemaal begonnen. Door lichamelijke stress ben ik zelf bij een massagetherapeut terecht gekomen, waar ik enorm veel baat bij had. En dat moest gewoon ook voor honden zo kunnen werken. Destijds was er nog niets op het gebied van hondenmassage in Nederland, maar vond ik wel iets wat er op leek, de opleiding tot TTouch® practitioner. Na afronding van deze opleiding miste ik een stuk medische achtergrond en vond ik het ook wel erg interessant om humane massage te leren, wat leidde tot een nieuwe opleiding. Al tijdens de opleiding ontstond de eerste workshop Hondenmassage en inmiddels zijn we met Kynomassage al vijf jaar aan het draaien met 3 opleidingsmodules. Trots kan ik zeggen dat wij de grondlegger zijn van de Kynologische Massagetherapie in Nederland. Allemaal dankzij JULLIE, omdat jullie steeds kwamen met de vraag naar meer.  

Hondenmassage is goed voor gedrag, gezondheid en sport. Als er problemen zijn kunnen we met massage heel goed ondersteunend werken. Voor elke hond én eigenaar is er een opening tot een nieuwe situatie. Handen 'vertellen' erg veel, of dat nu met het voelen op het lichaam is of het zien van de kalmerende of stress signalen die de hond afgeeft. Samen sporen we aandachtsplekken op het lichaam op en kijken we goed naar de grenzen die de hond aangeeft. Dit vormt de basis voor een doeltreffende aanpak. 

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Palpabel en Tellington TTouch Beroepsvereniging Nederland. Daarnaast ben ik Gediplomeerd Masseur voor mensen en ben ik aangesloten bij de belangenvereniging BMS. Bij- en nascholing staat bij mij hoog in het vaandel. Wil je hier mee over lezen kijk dan op Werkervaring en scholing.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17