Slide

1- daagse Cursus - Anatomie Snijzaal Utrecht


Kynomassage organiseert samen dr. Claudia Wolschrijn 1 praktijkmiddag Anatomie in de Snijzaal aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Je hebt voor deze middag geen vooropleiding nodig, de les is geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in de Anatomie van de hond. De middag start om 13.15 uur. Het is mogelijk om deze dag iets eerder te komen en de ochtend door te brengen in het Studielandschap. Hier zijn preparaten op 'sterk water' aanwezig en kun je diverse skeletten bekijken, echt een aanrader! Na afloop kun je lunchen op de faculteit.

Inhoud van het practicum

We krijgen les van docent dr. C.F. Wolschrijn. Zij legt de anatomie uit aan de hand van een aantal (natte) preparaten en (droge) plastinaten. De preparaten zijn ter beschikking gesteld voor de wetenschap. Ze zijn gespoeld en ruiken niet. Er wordt uiterst respectvol mee omgegaan. De plastinaten zijn droge preparaten waarin het water door siliconenkunststof is vervangen.

Het thema van deze les is als volgt:

  • Zenuwstelsel en Spieren: kopzenuwen, wervelkolom en extremiteiten
    Op deze middag worden de spieren besproken vanuit de innervatie (aansturing) van het zenuwstelsel. Indien je specifieke vragen voor deze dag hebt, kun je ook deze van te voren indienen bij je inschrijving. Dan legt Claudia nog wat extra materialen klaar.

Tijdens het practicum is het dragen van handschoenen en een schort verplicht. Deze krijg je van ons uitgereikt voor aanvang van de les. Let erop dat je deze dag een lange broek aandoet en als je lang haar hebt, dit in een staart doet. Je mag in de Snijzaal geen foto's maken.

Datum

dinsdag 21 november 2023   VOL!!! Je kunt nog plaats nemen op de reservelijst

Tijd

13.15 tot 17.00 uur

Locatie

Androclus-gebouw Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Docent

Claudia Wolschrijn - Docent Anatomie Snijzaal

Prijs

€130,00

Inclusief uitgebreide documentatie, drinken en versnaperingen.

Deelnemende honden

Dit practicum volg je zonder hond.

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage is een door het CRKBO geregistreerde instelling en is daarmee vrijgesteld van BTW.

Website Zegenrijk