Verlang jij ook naar een week geheel ontstressen samen met je hond in Frankrijk?

Kom dan van 14 tot en met 21 oktober naar Maison Tou Tou voor een heerlijke week samen ontspannen. Met de heerlijke geur van noten en kastanjes in de volle nazomer. Met zicht op de bergen in een sfeervolle omgeving en de smaak van heerlijke verse gerechten. Met een verblijf in comfortabele chalets, waar je voldoende ruimte hebt voor jou en je viervoeter. En dit alles gecombineerd met een boeiende workshop ‘Ontspanningsmassage voor de hond’.

Om iedereen voldoende individuele aandacht te kunnen geven, willen wij de groep klein houden. Wees er dus snel bij. Er is slechts ruimte voor 6 deelnemers met hond!

De week is bestemd voor iedereen die:

 • wil leren zijn hond middels aanraking en massage te laten ontspannen.
 • op een natuurlijke manier met zijn hond om wil gaan.
 • de relatie met zijn hond wil verdiepen door elkaar in communicatie en behoeften beter te leren begrijpen.
 • zich bewust wil worden van wat spanning doet met het lichaam, bij zowel zichzelf als zijn hond.
 • wil leren ontspannen met behulp van ontspanningsoefeningen en massage.
 • zijn hond wil ondersteunen in meer zelfvertrouwen en lichamelijke balans.
 • het leuk vindt om met andere hondenliefhebbers op te trekken, te leren van elkaar en bovenal plezier te maken met elkaar.

Lichaam en geest in balans

In een drukke maatschappij met veel regels is het voor ons mensen soms moeilijk om te ontspannen. Natuurlijk geldt dit ook voor onze honden. Door allerlei prikkels die zij dagelijks aangeboden krijgen, zitten veel honden in hun hoofd en niet lekker in hun lijf. Met behulp van massage geef je je hond weer voeling met zijn lichaam, waardoor lichaam en geest in balans komen en de hond open staat om te leren.

Vanuit je gevoel omgaan met je hond

Deze week wordt gegeven door Miranda Kelders en Judith Hofman. Vanuit hun jarenlange praktijkervaring met mensen en honden hebben zij een totaalconcept ontwikkeld, waarbij het vanuit je gevoel omgaan met je hond, centraal staat. Het samenspel tussen mens en hond zorgt dat men op een ontspannen manier door het leven kan gaan. De week staat in het teken van ‘ontstressen’. Samen met je viervoeter even helemaal tot rust en in ontspanning komen.

Wat leer je tijdens de workshop hondenmassage?

 • nut van aanraking en massage bij gedrag, gezondheid en sport
 • uitleg van de effecten van aanraking en massage in de lagen van het lichaam: huid, bindweefsel (doorbloeding, lymfe, zenuwstelsel), spieren, gewrichten
 • stress-check: op zoek naar de aandachtspunten bij jouw hond door uitgebreide observatie van het lichaam in beweging en palpatie op aandachtsplekken (o.a. temperatuurverschillen, huid- en spierspanning)
 • meest voorkomende spanningspatronen in het hondenlichaam
 • basismassagetechnieken en TTouches voor bewust aanraken en masseren
 • uitleg opbouw skelet op Fred-skelet
 • uitleg functie oppervlakkige spieren en deze voelen op het hondenlichaam
 • uitleg en toepassen ontspanningsmassage op hoofd/nek/hals, voorhand, rug en achterhand
 • uitleg en toepassen TTouch-sessie, waaronder de speciale cirkeltechniek waar TTouch® om bekend staat
 • wanneer mag je wel en niet masseren

Voor diegene die de technieken van het masseren reeds beheersen zal er een aangepast programma zijn, waarbij de nadruk ligt op verdieping en het aanleren van stimulerende en ontspanningsgerichte bindweefseltechnieken.

Veel cursisten beschrijven het als een bijzondere manier om een andere kant van je hond te leren kennen. En niet alleen van je hond, maar ook van jezelf!

Samen ontspannen

Wat zou het mooi zijn als je als baas (of begeleider...) zelf ook meer leert ontspannen...Onze honden voelen het heel goed aan, als wij niet lekker in ons vel zitten of gestrest zijn. Je leert middels eenvoudige ontspanningsoefeningen hoe je jezelf meer kunt ontspannen. Ook leer je meer over natuurlijke communicatie tussen jou en je hond en over motivaties en behoeften. Dit maakt dat deze week ook zeer geschikt is voor diegene die al eerder kennis hebben gemaakt met hondenmassage.

Welke thema’s komen deze week aan de orde?

 • Workshop hondenmassage afgewisseld met leuke oefeningen en ontspannen activiteiten voor jullie samen, zoals een balansparcours in de natuur, diverse wandelingen en in het water spelen.
 • Natuurlijke communicatie tussen baas en hond met onder andere neuswerk en een stiltewandeling.
 • Bewustwording met behulp van toepasbare coachinstrumenten en ontspanningsoefeningen.
 • Inzicht in motivaties en behoeften, van zowel baas als hond.

Er zijn voor jou heel veel nieuwe indrukken op te doen in deze week. Dit geldt nog meer voor jouw hond! Vandaar dat er tijdens deze week 1 dag zonder programma zal zijn. Deze dag kan je gebruiken om lekker te relaxen of zelf een activiteit te ondernemen, met of zonder je hond. Indien gewenst passen wij graag een dagdeel op.

Aan het einde van de week ben je in staat om jezelf meer te ontspannen en om jouw hond een uitgebreide ontspanningsmassage te geven. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën en technieken, zodat je samen de dagelijkse verplichtingen, regels en drukte meer het hoofd kunt bieden.

Kosten

De reissom voor deze week is € 795,00, dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • eenmalige schoonmaakkosten
 • alle maaltijden vanaf zaterdagavond t/m zaterdagochtend
 • uitgebreide workshop en documentatie
 • coaching
 • leuke activiteiten tijdens de cursusdagen

De reissom is exclusief:

 • het vervoer
 • kosten voor tol
 • verzekeringen
 • optionele wandelingen/activiteiten tijdens de vrije dag

Voor deze week gelden de algemene voorwaarden van Kynomassage.

Boek vóór 31 juli om te profiteren van de vroegboekkorting van € 100,- Wil je meer informatie over de cursus dan kun je contact opnemen met Miranda Kelders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan via https://www.kynomassage.nl/workshops/inschrijfformulier

Praktische zaken

De maaltijden en het programma zullen plaats vinden bij het gezellige en sfeervolle ‘Maison le Toutou’ in Zuid-Frankrijk. Hier is alles aanwezig om jouw verblijf, maar vooral ook die van je hond, zo aangenaam mogelijk te maken. Je overnacht in een chalet van een naastgelegen vakantieparkje. In het chalet heb je een eigen slaapkamer, maar deel je de badkamer, keuken en woonkamer met een andere deelnemer. Er is voldoende ruimte voor de baasjes en hun viervoeters. Op het parkje dienen de honden wel aangelijnd te zijn. Je neemt je eigen beddengoed/ handdoeken mee of je kunt dit huren (€ 11,- p.p.). Aankomst is zaterdag 14 oktober vanaf 16:00 uur. Vertrek is zaterdag 21 oktober vóór 10:00 uur.

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. De avondmaaltijden worden bereid bij ‘Maison le Toutou’. Ook zal er twee maal een maaltijdenpakket klaar liggen, wat door de groep zelf wordt bereid. Het ontbijt en de lunch bestaan o.a. uit een buffet met (stok)brood, zoet en hartig beleg, yoghurt, granenontbijt, jus d’orange, koffie en thee. De maaltijden zijn eenvoudig maar vers én voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat aan ons door, dan houden wij hier rekeningen mee. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Dan is het verstandig om zelf eten mee te brengen. Neem hierover van te voren contact met ons op. Overdag is er voldoende koffie, thee en water aanwezig. Tijdens de maaltijden schenken wij ook frisdrank. Wij mogen geen alcoholische dranken schenken. Deze mogen uiteraard wel zelf meegenomen en genuttigd worden, aan het einde van het dagelijkse programma.

Voer je jouw hond KVV en wil je graag dat dit voor jullie klaar ligt in de diepvries bij aankomst in Frankrijk? ‘Maison le Toutou’ biedt een kwalitatief zeer goede en complete KVV aan, met een ruime keuze in samenstelling. Neem voor vragen, prijzen en mogelijkheden contact met ons op. Wil je je eigen vers voer voor je hond meebrengen, dan is dit uiteraard geen probleem. Er is voldoende vriesruimte aanwezig.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click