Interactieve lezing 'Rust in de Puberteit, hondenmassage kan helpen!'

Wat kun je verwachten van deze lezing?

Een puber in huis… dat is niet alleen voor de hond schakelen naar een nieuwe levensfase, maar ook voor jou! De puberteit is een periode in het leven waarin erg veel verandert. Het lichaam groeit, emoties ontwikkelen zich en leerprocessen zijn volop in beweging. Kortom, een periode die extra stress kan veroorzaken. 

Vanuit de wetenschap is inmiddels bekend dat aanraking essentiële hormonen en neurotransmitters meer in balans brengt en een belangrijke bijdrage levert aan stressreductie. Alleen al zachte en bewuste aanrakingen kunnen veel rust geven aan zowel lichaam als geest. Aanrakingen zijn echter niet voor elke puber zomaar vanzelfsprekend. Maar als je goed leert luisteren naar de communicatiesignalen, kun je het elke puber leren. In deze samenwerking leer je ook als begeleider anders naar de hond én jezelf te kijken. De hond kan namelijk ook de spiegel naar jou toe draaien... 

In deze interactieve lezing maken we samen een reis door de puberteit bekeken vanuit de invalshoek van Kynomassage. Begrijp jij je puber en alles wat er in het lichaam verandert? Welke rol speel jij zelf bij ontspanning? Hoe kun je stress herkennen? We bespreken aan de hand van een aantal casussen hoe aanraking en massage kunnen bijdragen aan meer 'rust' in de puberteit. Daarbij komen verschillende pubers én hun begeleiders aan de orde. Niet elke puber is 'gemiddeld', er zijn ook pubers met geestelijk en/of lichamelijk trauma.

Aan de hand van een aantal oefeningen kun je zelf meteen actief meedoen. Je leert een aantal op de puberhond gerichte basismassagetechnieken in te zetten. Zorg dat je een pluchen hond om tijdens de lezing op te oefenen bij de hand hebt!

Inhoud van de lezing

  • Rust bij jouw puber begint bij rust bij jezelf! Houdt de puber jou een spiegel voor, of speelt er meer vanuit de hond zelf?
  • Veranderingen fysiek, emotioneel en mentaal
  • Factoren vanuit het interne milieu van de hond en vanuit de omgeving
  • Wat gebeurt er in de hersenen? Welke invloed heeft stress?
  • Praktijkcasussen: speelt er alleen iets in gedrag of kan gezondheid ook meespelen? Wat kun je doen bij trauma?
  • Aanraking en massage als basis voor samenwerken, communiceren en grenzen ontdekken
  • Meer rust en ontspanning opbouwen aan de hand van oefeningen voor meer lichaamsbewustzijn en het leren loslaten van spanning
  • Wanneer kun je beter niet aanraken of masseren?
  • Vraag en antwoord: wat kun je inzetten bij een puber met angst? Hoe ga je om met een drukke puber? Hoe ga je om met een puber met een lichamelijk probleem?

 

Datum

vrijdag 14 oktober 2022, inschrijving via https://www.edupet.nl/nl/cursussen

Tijd

10.00 tot 13.00 uur

Locatie

EduPet Veenendaal

Docent

Judith Hofman - Oprichter, docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur, Gediplomeerd Humaan masseur

Prijs

€ 45,00 inclusief uitgebreide documentatie

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.

 

 

 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

Algemene Voorwaarden

Klachtenregeling

Privacyverklaring

BTW-identificatienummer NL001643111B15