Lezing - Massage bij angstgedrag


Wil jij je hond met angst leren ontspannen? Kom dan naar deze lezing waarin theorie en praktijk samenkomen! Elke hond wil graag ontspannen door het leven, alleen is dat in de praktijk niet altijd zo makkelijk, zeker niet als je angst hebt voor honden, mensen, omgevingsprikkels, vuurwerk of geluiden. De 'stressemmer' loopt al snel over, de prikkelverwerking loopt niet meer adequaat, het zenuwstelsel raakt overbelast en het lichaam krijgt STRESS. Niet zo gek dus dat honden met angstgedrag spanning in hun lijf krijgen en geestelijk maar ook lichamelijk overbelast raken. Met bewust aanraken of massage kunnen we deze spanning 'opsporen' en weghalen waardoor het lichaam meer kan ontspannen en dat een basis geeft voor een doelgerichte training.

In deze lezing kun je zelf actief meedoen aan de hand van praktijkoefeningen. Als je na het volgen van deze lezing er thuis mee aan de slag wilt met de eigen hond, dan kun je de cursus 'Samen ontspannen met Hondenmassage' volgen. Uiteraard kun je ook meedoen zonder hond en de technieken leren voor jouw hond thuis of een 1 op 1 afspraak maken.

Inhoud van de lezing

In deze lezing leer je meer over:

 • Kader van angst binnen de gedragstherapie: onzekerheid, angst, anxiety, fobie.
 • Kader van angst binnen de wetenschap: de 7 emotionele systemen van Jaak Panksepp; wetenschappelijke onderbouwing dat massage werkt bij angst.
 • Lichamelijke reactie op angstgedrag: invloed stress routes binnen de hersenen; invloed zenuwstelsel, bindweefsel en spieren; proces van sensitisatie lichaam.
 • Invloed angstgedrag op het algehele lichaamsbesef en welzijn.
 • Veel voorkomende spanningspatronen in het lichaam.
 • Spanningspatronen doorbreken met massage, maar ook management, training en reguliere/natuurgeneeskundige ondersteuning.
 • De STRESS-check: leer zelf aandachtsplekken opsporen door het afvoelen van het lichaam op temperatuur en spanning (PRAKTIJK op de pluchen honden).
 • Aanraken/masseren in communicatie met de hond.
 • Wat kun je preventief inzetten? Hoe handel je in de situatie in huis en buiten?
 • Ontspanningstechnieken gericht op het spanningspatroon bij angst.
 • Opbouw van een sessie.
 • Wanneer mag je niet masseren?

Datum

datum volgt!

Tijd

19.30 tot 22.00 uur

Locaties

Kynomassage hoofdlocatie Dorst nabij Breda Nederland

Tam's Dog House, Hechtel-Eksel Belgie

Docent

Judith Hofman - Oprichter, docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur, Gediplomeerd Humaan masseur

Prijs

€30,00


Inclusief uitgebreide documentatie, koffie, thee en versnaperingen.

Deelnemende honden

Deze lezing volg je zonder hond.

Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daarmee BTW-vrijgesteld.

 

 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

Algemene Voorwaarden

Klachtenregeling

Privacyverklaring

BTW-identificatienummer NL001643111B15

X

Right Click

No right click