Workshop Massage bij pijn | € 60,00

Zaterdag 26 oktober is de lezing 'Massage bij Pijn' ingepland. Voor deelnemers die er thuis mee aan de slag willen met de eigen hond hebben we deze workshop ontwikkeld. We werken in een groep met 4 tot 5 deelnemers mét hond. Dat werkt erg prettig voor de honden en bovendien krijgt zo iedereen veel persoonlijke begeleiding. Uiteraard kun je ook meedoen zonder hond en de technieken leren voor jouw hond thuis.

Voor wie?

Pijn zorgt voor stilstand en spanning, maar... dat betekent niet dat de hond niets meer mag of kan. Je kunt juist zelf erg veel voor jouw hond doen aan ondersteuning met massage en passende oefeningen.

Pijn heeft niet alleen invloed op het lichaam, het heeft ook een sterke doorwerking op emotie en gedrag. Met de pijnanalyse kunnen we het pijnpatroon leren herkennen en opsporen en kunnen we het met bewuste aanrakingen en opbouwende massage leren doorbreken. Met nuttige en leuke oefeningen kun je extra ondersteuning geven, afgestemd op de problematiek. 

In deze workshop leer je een pijnanalyse te maken voor jouw hond en ga je aan de slag met een aantal basistechnieken voor de ondersteuning van pijn. Daarnaast kijken we samen naar een aantal nuttige en leuke oefeningen gericht op de pijnproblematiek. Je ontvangt een uitgebreide documentatie zodat je er thuis goed mee aan de slag kan. De workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers.

De workshop wordt gegeven door Judith Hofman. Meer informatie over haar kun je vinden onder Docenten.

Wat leer je in deze workshop?

  • Pijnanalyse: herkennen van het pijnpatroon bij jouw hond door observeren in stand en beweging en palpatie op lichamelijke aandachtsplekken;
  • Basistechnieken voor meer lichaamsbewustzijn en voor opbouwende massage bij pijn;
  • Leuke en nuttige oefeningen afgestemd op de problematiek (spel, bewegingsoefeningen, balansoefeningen).

Wanneer?

  • vrijdag 29 november 9.30 tot 12.30 uur

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click