Praktijk Anatomie Snijzaal Utrecht

Kynomassage organiseert samen dr. Claudia Wolschrijn 3 praktijkmiddagen Anatomie in de Snijzaal aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Voor 2019 is er gekozen voor een nieuwe opzet met themadagen. Je kunt kiezen voor 1 thema/middag, maar natuurlijk ook voor alle 3.

Je hebt voor deze middagen geen vooropleiding nodig, ze zijn geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in de Anatomie van de hond. De middagen starten allen om 13.00 uur. Het is mogelijk om deze dag iets eerder te komen en de ochtend door te brengen in het Studielandschap. Hier zijn preparaten op 'sterk water' aanwezig en kun je diverse skeletten bekijken, echt een aanrader! Na afloop kun je lunchen op de faculteit.

Wat kun je verwachten?

De lessen zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook iets eerder vertrekken als je wilt. We krijgen les van docent dr. C.F. Wolschrijn. Zij legt de anatomie uit aan de hand van een aantal (natte) preparaten en (droge) plastinaten. De preparaten zijn ter beschikking gesteld voor de wetenschap. Ze zijn gespoeld en ruiken niet. Er wordt uiterst respectvol mee omgegaan. De plastinaten zijn droge preparaten waarin het water door siliconenkunststof is vervangen.

De lessen zijn als volgt ingedeeld:

  • Les 1:    Anatomie Axiale Skelet    woensdag 20 februari    VOL!!!
    Op deze middag wordt de anatomie van de Axiale Skelet besproken. Onder het axiale skelet vallen de schedel, de wervelkolom, de ribben en het borstbeen. Aan de orde komen botten, gewrichten, spieren en zenuwen.

  • Les 2:    Anatomie Appendiculaire Skelet    woensdag 13 maart    VOL!!!
    Op deze middag wordt de anatomie van het Appendiculaire Skelet besproken. Onder het appendiculaire skelet vallen de schouder- en de bekkengordel en de botten van de ledematen. Aan de orde komen botten, gewrichten en spieren.

  • Les 3:    Anatomie Organen    woensdag 17 april    nog 6 plaatsen
    Op deze middag worden de organen van de borst- en de buikholte besproken van de mond tot aan de anus.

Praktische zaken

Het practicum start om 13.00 uur. We verzamelen om 12.30 in de hal van het Androclus-gebouw. Om 12.45 vertrekken we naar de Snijzaal. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Tijdens het prakticum is het dragen van handschoenen en een schort verplicht. Deze krijg je van ons uitgereikt voor aanvang van de les. Let erop dat je deze dag een lange broek aandoet en als je lang haar hebt, dit in een staart doet. Je mag in de Snijzaal geen foto's maken.

Kosten

De kosten zijn € 100,00 euro per middag. Indien je alle middagen volgt, krijg je een korting van € 30,00 en betaal je € 270,00.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click