Massage en balans voor de oudere hond | € 110,00

In deze workshop werken we in een groep met maximaal 4 deelnemers en honden, zodat je de aangeboden stof meteen in praktijk kunt brengen en er thuis goed mee aan de slag kan.

Voor wie?

Je oudere hond masseren is absoluut geen overbodige luxe. Massage prikkelt het perifere zenuwstelsel en zorgt ervoor dat de prikkelgeleiding naar het centrale zenuwstelsel adequaat blijft verlopen. In het centrale zenuwstelsel gebeurt er meer, hersenbanen worden gestimuleerd actief te blijven, het systeem van hormonen en neurotransmitters krijgt een boost en spieren worden aan het werk gezet. Balansoefeningen activeren de bewegingszin (proprioceptie) en zorgen ervoor dat een hond zijn lichaam goed in balans blijft gebruiken.

In deze workshop leer je een massage en aantal balansoefeningen speciaal gericht op de oudere hond. Je kunt deze workshop met of zonder hond volgen. Je kunt zonder hond deelnemen tegen het speciale tarief van € 85,00. Je ontvangt een uitgebreide documentatie zodat je er thuis goed mee aan de slag kan. De workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers en exclusief lunch.

De workshop wordt gegeven door Judith Hofman. Meer informatie over haar kun je vinden onder Docenten.

Wat leer je in deze workshop?

  • Nut van massage voor de oudere hond: behouden van lichaamsbewustzijn/concentratie/proprioceptie, onderhouden huid/spieren/gewrichten; pijnverlichting; invloed gemoedstoestand
  • Palpatie: voelen of je aandachtsplekken in het lichaam kunt vinden, zodat je mogelijk problemen beter in de gaten kunt houden en gericht kunt masseren
  • Speciale massage voor de oudere hond
  • Balansoefeningen voor het behouden van lichaamsbewustzijn en algehele lichamelijke balans.

Wanneer?

  • woensdag 29 mei van 10.00 tot 16.00 uur
  • woensdag 6 november van 10.00 tot 16.00 uur 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click