Lezing 'Wel of niet steriliseren of castreren bij de hond' | € 30,00

Voor wie?

In deze lezing leer je meer inzicht te krijgen in sterilisatie en castratie bij teef en reu. Het kan je helpen een bewustere keuze te maken voor jouw hond. Daarnaast is het een interessant onderwerp voor de hondenprofessionals om je kennis uit te breiden. Deze lezing volg je zonder hond.

Deze lezing wordt gegeven door holistisch dierenarts Dian Wagemakers. Meer informatie kun je vinden onder Docenten. Je ontvangt uitgebreide documentatie in de vorm van een PP. Ben je (oud)student van onze opleiding of lid van de beroepsvereniging 'Palpabel', dan krijg je korting op de lezing en betaal je € 25,00.

Wat kun je verwachten?

Iedere hondeneigenaar die met zijn nieuwe pup bij de dierenarts komt, wordt verteld dat het het meest gezond is om de teef te laten ‘helpen’. De kans op baarmoederontsteking, suikerziekte en/of mammatumoren wordt dan dusdanig verminderd dat de hond bijna geen gevaar meer loopt om deze ziektes te krijgen.
Tegenwoordig kan men kiezen tussen de standaard buikoperatie en de laparoscopische versie. Deze laatste vorm wordt steeds vaker gedaan omdat de ingreep minder invasief zou zijn. Maar wat is het gevolg van het weghalen van een orgaan (baarmoeder en eierstokken) en wat is de invloed van de leeftijd? Wat gebeurt er in de buik en met de omliggende structuren? Wat is de invloed op de doorbloeding, de fascia, de hormonen of de zenuwvoorziening van het bijbehorende gebied?

Ook over de reu wordt vaak al het advies gegeven om de reu te laten 'helpen' als er sprake is van een seksuele component of bepaald probleemgedrag als weglopen of uitvallen naar andere honden. Wat een heleboel specialisten en eigenaren zich vaak niet realiseren, is dat de hond heel vaak een andere motivatie voor het gedrag heeft, meestal angst en/of stress. Wat wordt er nu eigenlijk bij de reu weggehaald? Een welke invloed heeft dat op het lichaam? 

Wanneer?

  • nieuwe datum volgt voorjaar 2020

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click