2-daagse Workshop Cranio-sacraal therapie voor de hond | € 220,00

Wat is Cranio-sacraal therapie?

Cranio-sacraal therapie is een zachte aanraking met diepe werking en is gericht op het zelf herstellend vermogen van het lichaam, wat ingezet kan worden bij klachten en voor de ontspanning.

Cranio-sacraal is een natuurlijke holistische behandelwijze, waarmee we ons oorspronkelijke natuurlijke evenwicht herstellen of versterken. Ook wordt ons immuunsysteem weer alert en actief. Tijdens de behandeling ontstaat diepe ontspanning waarin de lichaamscellen en vooral de hersencellen zich kunnen ontdoen van afvalstoffen. Het lichaam wordt gestimuleerd ze via de nieren uit te scheiden. Beschadigde cellen worden hersteld of vervangen door nieuwe en het immuunsysteem krijgt extra energie. 

De naam çranio sacraal is een verwijzing. Cranio staat voor schedelbeenderen en sacrum voor heiligbeen. Hiertussen loopt de wervelkolom en die wordt beschermd door vliezen en het bindweefsel waarbinnen een vloeistof circuleert. Deze tezamen beschermen het zenuwstelsel. Net als de bloedsomloop een eigen ritme en pompsysteem heeft, zo heeft het cranio-sacrale vocht ook zijn eigen ritme vanuit een pompsysteem in de middenhersenen. Het ritme is voelbaar in het hele lichaam.

De workshop wordt gegeven door Yolande Oosterman, meer informatie kun je vinden op www.beter-in-balans.nl. Je ontvangt uitgebreide documentatie zodat je thuis goed aan de slag kan. De workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers en exclusief lunch. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met cranio-sacraal therapie. Je kunt 1 van de 2 dagen een hond meenemen, als deze goed in de groep kan met 3 andere honden. Je kunt minimaal 1 dag je eigen hond meenemen. Yolande kan ook eigen honden meenemen. 

Wat leer je in deze 2-daagse workshop?

  • Uitleg cranio sacraal systeem: hersenen, ruggenmerg en vlies van zenuwvocht
  • Het ontstaan van blokkades in het cranio sacraal systeem, preventief en curatief werken
  • Uitleg cranio sacraal ritme en oefenen met het voelen van dit zachte ritme
  • Voorwaarden voor de behandeling: werken vanuit ontspanning en intuïtie
  • Uitleg technieken voor de basisbehandeling
  • Basisbehandeling geven en ontvangen op elkaar
  • Observatie als basis voor je behandeling
  • Basisbehandeling geven aan één van de honden van Yolande
  • Wanneer mag je niet behandelen

Na afloop van dag 1 ga je de geleerde technieken thuis oefenen op je eigen hond. Dag 2 starten we met het uitwisselen van jullie ervaringen en krijg je tips mee over hoe je de behandeling kunt uitbreiden. Daarnaast gaan we de theorie en praktijk verder verdiepen.

Wanneer?

  • vrijdag 25 oktober en 15 november 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click