2-daagse Workshop Fascie-release-massage voor de hond | 220,00

Wat is Fascie-release-massage?

Fascie-release-massage heeft als doel de verschillende bindweefsellagen van het lichaam los te maken. Bindweefsel heeft een belangrijke functie in het verbinden van de lichaamsscellen en steun geven aan de zachte weefsels in het lichaam. Naast 'verbinden' heeft bindweefsel meerdere andere belangrijke functies, waaronder het vervoeren van bloed, lymfe, voedingsstoffen en afvalstoffen, het regelen van de afweer en het verwerken van prikkels door het zenuwstelsel. Problemen in het lichaam uiten zich vaak aan de oppervlakte en zijn zichtbaar in de vacht/huid en voelbaar in het bindweefsel en de spieren. Door massage van het bindweefsel kunnen we het bindweefsel 'opschonen', de functies van het zenuwstelsel ondersteunen en de 'buurman' van het bindweefsel, de spieren, ontspannen. Bindweefselmassage is daartoe een uiterst effectieve massage waarmee je door kan dringen tot alle lagen van het lichaam met zachte technieken maar ook meer diepgaandere technieken. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met fascie-release-technieken. Je kunt deze workshop met hond of zonder hond volgen. Als je een hond mee wilt nemen, kan dat als deze goed in de groep kan met 3 andere honden. Als je twijfelt, neem dan even contact met mij op. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers met hond, of je de hond 1 of 2 dagen kunt meenemen. Twee weken voor aanvang hoor je daar meer over. 

De workshop wordt gegeven door Judith Hofman, meer infomatie kun je vinden onder Docenten. Je ontvangt uitgebreide documentatie zodat je thuis er goed mee aan de slag kan. De workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers en exclusief lunch. 

Wat leer je in deze workshop?

  • Wat is fascie? bindweefsel? Welke soorten bindweefsel bestaan er?
  • Reacties op fascie-release-massage
  • Bindweefselzones (dermatomen), orgaanzones
  • Onderzoek bindweefselzones: inspectie vacht/huid en palpatie op temperatuur en vochtigheid, onderzoek basistonus van het bindweefsel, noteren bindweefselzones
  • Fascie-release-technieken: catclaw-release-techniek speciaal ontwikkeld door Kynomassage®, huidverschuiftechnieken, huidplooitechnieken, huidrollen en huidkneden
  • Opbouw en uitvoering van de massage
  • Wanneer moet je doorverwijzen?

Wanneer?

  • vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur   VOL!!!
  • nieuwe datum volgt!

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click