2-daagse Workshop Acupressuur voor de hond | € 220,00

Wat is Acupressuur?

Acupressuur is een Oosterse drukpuntenmassage waarvan de basis voor iedere Hondeneigenaar aan te leren is. Er wordt even als bij Acupunctuur gebruik gemaakt van meridianen, banen waar de lichaamsenergie door heen stroomt (Qi). De meridianen zijn verantwoordelijk voor het voeden en bevochtigen van iedere cel in het lichaam. Elke meridiaan heeft zijn eigen acu-punten. Door deze punten te behandelen help je de hond in balans te komen en/of te blijven, zowel lichamelijk als emotioneel.

Zo kan een behandeling van specifieke acu-punten een versterkend effect hebben op de algehele weerstand of ondersteuning geven aan specifieke klachten van het bewegingsapparaat als spierpijn, peesklachten, artrose gerelateerde problemen als heupdysplasie en spondylose.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met Acupressuur. Na afloop van deze dagen kun je de behandelde acupressuurunten veilig inzetten voor eigen gebruik en probleemgericht indien je reeds werkzaam bent als Kynologisch Masseur. Je kunt deze dagen samen met je hond volgen, maar ook zonder hond. Je kunt meedoen met hond, als je hond goed in de groep kan met 3 andere honden. Als je twijfelt, neem dan even contact met mij op. Je kunt minimaal 1 dag je eigen hond meenemen. 

De workshop wordt gegeven door Marlies Garvelink van Luna Nueva. Meer informatie kun je vinden op www.lunanueva.nl. De workshop gaat door bij een minimum deelname van 6 personen. Je ontvangt uitgebreide documentatie zodat je thuis er goed mee aan de slag kan. De workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers en exclusief lunch. 

Wat leer je in deze workshop?

We werken momenteel nog aan het definitieve programma voor de 2 dagen. Alvast in het kort:

  • algemene kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde: Yin/Yang, 5-elementenleer, functies van de organen
  • ligging meridianen en acupressuurpunten
  • localiseren acupressuurpunten aan de hand van de anatomie van de hond
  • ondersteuning van het bewegingsapparaat met acupressuur
  • ontspanningstechnieken ter ondersteuning van stress release

Wanneer?

  • nieuwe data volgen voorjaar 2020

 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click