Lezing Sportblessures voorkomen | € 30,00

Wat kun je verwachten?

Bij activiteit en/of sport met je hond ontstaat een extra belasting, waardoor er een groot beroep uitgeoefend wordt op de spieren. Bij een goede trainingsopbouw volgt herstel en ontstaat er een trainingseffect in de spieren. Als er ergens een zwakke schakel zit, kan het weefsel niet goed herstellen en kan het overbelast worden. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid, spierspanning en spierverhardingen. De doorbloeding, stofwisseling en het herstel van weefsel wordt steeds minder, waardoor spieren en gewrichten stijf kunnen worden. Op den duur ontstaan hierdoor blessures.

Dierfysiotherapeut Marcel Nijland geeft in deze lezing een verfrissende kijk op hoe je sportblessures bij de hond kunt voorkomen. Als je meer inzicht krijgt in hoe je jouw hond kunt trainen, dan kun je daarmee de belastbaarheid en beweeglijkheid bevorderen en daarmee blesures voorkomen. 

In deze lezing leer je meer over de spierstofwisseling en het belang van een goede warming-up en cooling down, het trainen van de basisfuncties (beweeglijkheid, belastbaarheid, kracht, coordinatie, uithoudingsvermogen, snelheid) en hoe je de trainingsopbouw kan afstemmen op het trainingsdoel.

Wil je meer weten over Marcel Nijland. Kijk dan onder Docenten. Ben je (oud)student van onze opleiding of lid van de beroepsvereniging 'Palpabel', dan krijg je korting op de lezing en betaal je € 25,00.

Wanneer?

  • nieuwe datum volgt voorjaar 2020

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click