Massagebehandeling - massageadvies - consult

Behandelingen, adviezen en consulten worden gegeven door Judith Hofman. Zij is Kynologisch Massagetherapeut (licentie 3 Palpabel), TTouch Practitioner II en Instructeur Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen. Een behandeling, advies of consult is opgebouwd uit een intakegesprek, een lichamelijke observatie in beweging en in stand, een volledige lichaamspalpatie en een sessie gericht op ontspanning met massage en/of TTouch en indien van toepassing een doelgericht gedragsadvies of bewegingsadvies, gecombineerd met zoeken of spel.

Bij Kynomassage vinden we het belangrijk dat je leert werken met jouw hond vanuit VERBINDING. Dat betekent dat we tijdens behandeling of consult werken in communicatie met de hond, om zo binnen de grenzen van de hond te werken en de hond blijft open staan om het te leren ontvangen. Honden weten erg goed wat ze prettig vinden en wat niet, als je in communicatie werkt, kun je de behandeling vaak veel meer verdiepen.

Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden voor behandeling en advies beschreven. Voorafgaand aan de afspraak krijg je een intakeformulier toegemaild, zodat ik een duidelijk beeld kan krijgen van de vraag / het probleem. Tijdens een behandeling, advies of consult wordt geen diagnose gesteld. Indien ik het vermoeden heb dat dat er meer speelt wat buiten mijn vakgebied ligt, zal ik altijd doorverwijzen naar een specialist. 

Massagebehandeling | € 22,50 per half uur

Er zijn diverse situaties waarvoor je je hond kunt laten masseren:

  • het leren ontspannen bij stress;
  • als voorbereiding op een bezoek bij een dierenarts, trimmer en dergelijke;
  • na operatie;
  • onderhoud bij bewegingsproblemen;
  • onderhoud voor sportactiviteiten.

Je kunt gericht op jouw vraag een massagebehandeling en gewenste duur inplannen. Ik kan ook aan huis komen. De kosten zijn dan € 30,00 euro per half uur. Vanaf 10 kilometer enkele reis worden extra reiskosten van 0,50 ct per kilometer in rekening gebracht. 

Massageadvies | € 22,50 per half uur, los adviesverslag € 15,00

Wil je zelf leren hoe je je hond kunt masseren, dan kun je een les inplannen, waarin ik jou gericht op de vraag een aantal massagetechnieken/TTouchtechnieken leer. Als je eerder een workshop hebt gevolgd, kun je in een extra les een aanvullend advies krijgen. Indien je een samenvatting van het advies per mail wilt ontvangen, zijn de extra kosten daarvoor € 15,00. In overleg plannen we 2 of 3 weken na de eerste afspraak een telefonisch contact in om te bespreken hoe het gaat en kan ik aanvullende tips meegeven. Indien gewenst, plannen we een vervolgafspraak in. 

Indien je de technieken iets uitgebreider wilt leren, kun je ook een privéworkshop van 2,5 uur volgen. De kosten hiervoor zijn € 135,00 inclusief uitgebreide documentatie. 

Consult | € 85,00 inclusief verslag

Heb je een probleemgerichte vraag gericht op gedrag, gezondheid of sport, dan is het verstandig om de totale situatie goed in beeld brengen en kun je het beste een consult inplannen. Het consult duurt 1,5 uur en is opgebouwd uit de volgende stappen:

  • Intake met uitdieping vraag;
  • Bewegingsanalyse op onregelmatigheden in het bewegingsapparaat;
  • Palpatie van het lichaam op aandachtsplekken (o.a. huid- en spierspanning, kou/warmteverschillen, gevoelige delen);
  • Behandelplan op basis van gevonden aandachtspunten;
  • Praktijk massagetherapie/TTouch® en indien van toepassing gedragsadvies, bewegingsadvies, advies over creatief werken met zoeken of spel.

Tijdens het consult leer ik je graag zelf de aandachtspunten te zien en te voelen. Ook krijg je technieken en/of oefeningen mee waarmee je thuis zelf aan de slag kan. Als je dit zelf kan doen, slaat de behandeling vaak sneller aan. Na afloop ontvang je een kort verslag via de mail en hebben we 1 of 2 weken daarna telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat. Indien gewenst, plannen we een vervolgafspraak in.

Vervolgbehandeling na consult | 22,50 per half uur, los adviesverslag € 15,00

In een consult kunnen we een begin maken met de behandeling van de probleemgerichte vraag. Echter, om de geleerde technieken goed te kunnen toepassen is het vaak nodig om 1 of 2 vervolgafspraken te doen. We doorlopen alle punten van het consult dan weer kort door en kijken waar jullie nu staan. Op basis hiervan bekijken we samen de vervolgstappen en geef ik jullie nieuwe aanvullende technieken voor massage, TTouch, beweging, training en/of spel mee.

 

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17