Massagetechnieken

De keuze van de massagetechiek is afhankelijk van de situatie. Een belangrijk component van massage is het bewust contact maken en vanuit een vertrouwensband verder kunnen komen. Dat betekent ook dat je niet altijd een volledige massage kunt uitvoeren en/of doelgericht kunt werken. Soms blijft het bij het leren contact te maken of het leren de hond aan te raken op zijn gehele lichaam met zachte aanrakingen. We noemen dit 'Bewust aanraken'. Als je meer kunt en gerichter en diepgaander te werk kan gaan, kun je gaan 'Masseren'.

Enkele technieken:

Strijken (effleureren)

Je verplaatst je hand(en) over de huid om de weefsels en de spieren op te warmen en los te maken. Je kunt hiermee ook een groter deel van het lichaam in één keer bereiken. Strijkingen met lichte druk kalmeren de zenuwen en bevorderen het lichaamsbewustzijn. Met stevige druk stimuleer je de circulatie van bloed en lymfe en kun je de huid en het bindweefsel goed los maken. We gebruiken de volgende handgrepen: lengtestrijkingen, dwarsstrijkingen, cirkelstrijkingen, harkstrijkingen, duim over duim strijkingen, hand over hand strijkingen, wringende strijkingen, strijkingen met de muis van je hand, vuiststrijkingen en lemniscaatstrijkingen.

Kneden (petrisseren)

Kneden is een techniek voor het losmaken en het ontspannen van de spieren. Je stimuleert de spieractiviteit en de spiertonus. Goede knedingen bevorderen de doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen en brengen weer voedingsstoffen en zuurstofrijk bloed terug in de spieren. We gebruiken de volgende handgrepen: lengteknedingen. dwarsknedingen en platte knedingen op het bot.

Huidverschuiven

Met huidverschuivingen kun je het onderhuidse bindweefsel losser maken en stimuleer je de doorbloeding en het ontspannen van de spieren. Als je de techniek combineert met je eigen in- en uitademing, werkt dit erg ontspannend voor de hond en jezelf. We gebruiken de volgende technieken: huidrollen, huidplukken en huidliften.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click