Ondersteuning bij gedragsproblemen

Bewuste aanraking of massage hebben een bijzonder effect bij gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, rusteloosheid, angst of reactiviteit. Honden met deze problematiek zijn vaak extreem gericht op de omgeving en schieten snel met al hun energie naar het hoofd. Dit geeft veel spanning in de kaken en de nek en minder bewustzijn in de rest van het lichaam. Hoe vaker het gedrag voorkomt, hoe meer spanning er ontstaat, wat uiteindelijk leidt tot chonische spanning en spanningspatronen.

De basis voor het aanpakken van probleemgedrag is het wegnemen van de lichamelijke spanning. Als de hond moeite heeft met aanrakingen, begin je met 'bewust aanraken'. Vaak kun je vanuit de schouder met een paar rustige en korte aanrakingen goed contact krijgen en kun je het daarna opbouwen naar de rets van het lichaam en eventueel ook dieper masseren.

Je kunt hiermee de hond leren:

  1. Meer bewust te worden van zijn lichaam: 'uit je hoofd, is in je lijf'
  2. Zich beter te concentreren op zowel de aanraking door jou handen als concentratie in het algemeen, bijvoorbeeld bij training of sport.
  3. Te communiceren met mensen en andere honden: met massage ga je je hond op een andere manier hierin leren kennen en begeleiden. 
  4. Zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen als basis voor gedragstherapie.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

X

Right Click

No right click