1- of 2-daagse Cursus - Practicum Anatomie Snijzaal Utrecht


Kynomassage organiseert samen dr. Claudia Wolschrijn 2 praktijkmiddagen Anatomie in de Snijzaal aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Voor 2020 is er gekozen voor 2 nieuwe thema's. Je kunt kiezen voor 1 themamiddag, maar natuurlijk ook voor allebei. Je hebt voor deze middagen geen vooropleiding nodig, ze zijn geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in de Anatomie van de hond. De middagen starten allen om 13.00 uur. Het is mogelijk om deze dag iets eerder te komen en de ochtend door te brengen in het Studielandschap. Hier zijn preparaten op 'sterk water' aanwezig en kun je diverse skeletten bekijken, echt een aanrader! Na afloop kun je lunchen op de faculteit.

Inhoud van het practicum

We krijgen les van docent dr. C.F. Wolschrijn. Zij legt de anatomie uit aan de hand van een aantal (natte) preparaten en (droge) plastinaten. De preparaten zijn ter beschikking gesteld voor de wetenschap. Ze zijn gespoeld en ruiken niet. Er wordt uiterst respectvol mee omgegaan. De plastinaten zijn droge preparaten waarin het water door siliconenkunststof is vervangen.

De lessen zijn als volgt ingedeeld:

  • Les 1:    Anatomie Gewrichtsproblemen
    Op deze middag wordt de anatomie van de meest voorkomende gewrichtsproblemen besproken. Aan de orde komen botten, gewrichten, spieren en zenuwen.

  • Les 2:    Anatomie en fysiologie Zenuwstelsel
    Op deze middag wordt de anatomie en de fysiologie van het zenuwstelsel besproken.

Tijdens het practicum is het dragen van handschoenen en een schort verplicht. Deze krijg je van ons uitgereikt voor aanvang van de les. Let erop dat je deze dag een lange broek aandoet en als je lang haar hebt, dit in een staart doet. Je mag in de Snijzaal geen foto's maken.

Datum

Les 1: woensdag 19 februari 2020 VOL !!! 

Les 2: vrijdag 6 november 2020 VOL !!!

Tijd

13.15 tot 17.00 uur

Locatie

Androclus-gebouw Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Docent

Claudia Wolschrijn - Docent Anatomie Snijzaal

Prijs

€100,00 per les

Inclusief uitgebreide documentatie, drinken en versnaperingen.

Deelnemende honden Dit practicum volg je zonder hond.
Beroepsvereniging

Kynomassage is door de Beroepsvereniging Palpabel geaccrediteerd als erkend opleidingsinstituut en erkend als bij- en nascholingsinstituut.

CRKBO

Kynomassage is een door het CRKBO geregistreerde instelling en is daarmee vrijgesteld van BTW.

home paars

Kynomassage
Rijksweg 167
4849 BN Dorst (nabij Breda)

telefoon paars

(06) 18 01 76 17

Algemene Voorwaarden

Klachtenregeling

Privacyverklaring

BTW-identificatienummer NL001643111B15